Kako izbrisati radnju mape na macOS-u

Akcije mapa su vrsta skripte koju možete stvoriti na macOS-u pomoću Automatora. oni su korisne radnje specifične za mape. Možete stvoriti radnju mape koja će se izvesti kad je nova datoteka dodana u određenu mapu ili kad se datoteka iz nje izbriše. Stvarno je fleksibilan. To bi moglo reći da, ako želite očistiti knjižnicu mapa Akcije, to je prilično jednostavno. Za brisanje radnje mape potrebna je skripta, a skripta već postoji na vašem Macu. Samo trebate znati gdje se zove i kako se zove.

Izbrišite radnju mape

Otvorite Finder i idite na sljedeću lokaciju.

Biblioteka / skripte / akcije

Obavezno ne idite u mapu Biblioteka u vlastitoj početnoj mapi.

Unutar ove mape vidjet ćete datoteku 'Remove Folder Actions.scpt'. Pokrenite ovu skriptu i ona će se otvoriti u programu Automator. Ova skripta je skripta dionica, tako da je zaključana za uređivanje. Kliknite gumb Reproduciraj da biste ga pokrenuli.

Kada pokrenete skriptu, vidjet ćete akcije skočne liste s popisom. Odaberite koji želite ukloniti. Ako ne vidite radnju mape koju želite ukloniti, morat ćete je pokrenuti. Izvršite bilo koju radnju koja pokreće radnju mape. Na primjer, ako ste postavili radnju mape koja se pokreće kada se datoteka premjesti u određenu mapu, dodajte datoteku i pokrenite ovu skriptu. Skočni prozor će prikazati mapu za koju je radnja postavljena. Odaberite ga i kliknite OK da biste ga izbrisali.

Postoji jedan mali nedostatak ove metode; ako imate postavljeno nekoliko radnji mape za određenu mapu, sve će se datoteke izbrisati. Skripta ne briše radnje imenom. Umjesto toga, briše ih prema nazivu mape.

Ono što u ovom slučaju možete učiniti jest osigurati sigurnosnu kopiju svih akcija mapa koje namjeravate zadržati nakon što uklonite onu koja vam više nije potrebna. Dodavanje natrag gotovo je jednostavno koliko ga se riješite pa ne bi trebalo biti previše problema.

Brisanje radnje mape nikad ne rezultira gubitkom podataka. Sve promjene nastale kao rezultat akcije izbrisane mape i dalje će biti prisutne. Brisanje radnje ne poništava njene prethodne radnje, tako da ako ste upotrijebili radnju mape za razvrstavanje datoteka, te će datoteke i dalje biti u istom razvrstanom redoslijedu, čak i nakon što izbrišete radnju mape.

watch instagram story