Kako spriječiti preuređivanje prostora na radnoj površini na macOS-u

Virtualne radne površine na macOS-u dugo su ostale nepromijenjene. Značajka je u sustavu Windows bila neusporediva sve dok se Windows 10 nije pojavio. Virtualna radna stola na ta dva glavna operativna sustava gotovo su ista s nekim iznimkama. Na macOS-u imate slobodu dodavati koliko radnog prostora želite i možete dodijeliti aplikacije određenom prostoru radne površine. Nažalost, oni ne održavaju svoj red. Ako prebacite na aplikaciju koja je na drugom prostoru, prostor će se pomaknuti tako da se nalazi odmah pokraj one iz koje ste upravo došli. Ovo je značajka, ali ne ona s kojom morate živjeti ako vam se ne sviđa. Evo kako možete spriječiti preuređivanje prostora na radnoj površini na macOS-u.

Onemogućite preuređivanje radnih prostora

Značajku preuređenja prostora na radnoj površini stvarno je lako isključiti. To je značajka koja je dio Kontrola misije. Da biste ga onemogućili, otvorite aplikaciju System Preferences (Preference sustava) i idite na postavku Control Mission (Kontrola misije).

Ovdje su četiri mogućnosti koje možete omogućiti ili onemogućiti. U našu je svrhu potrebno isključiti / poništiti oznaku opcije "Automatski preuredite prostore na temelju najnovije uporabe". Jednom kada to učinite, radni prostori na radnoj površini prestat će se preuređivati.

Prednost činjenice da se radni prostori preuređuju na temelju upotrebe u tome što olakšava brzi povratak na prethodni zadatak. Pretpostavlja se da uglavnom prelazite između istog broja prostora na radnoj površini iako možete stvoriti koliko želite.

Što se tiče onemogućavanja značajke preraspodjele, to ima veze sa obukom da se sjetite koja je aplikacija otvorena i na kojem radnom mjestu. Recimo da ste otvorili Chrome na Desktop Space 2 i dokument na Desktop Space 3. Radite uglavnom na Desktop Space-u 1, ali kad god trebate ići do svog dokumenta, nećete morati brzati kroz sve prostore da biste došli do njega. Znat ćete da se dokument nalazi na Desktop Space 3. Automatsko preuređivanje ometa numeriranje koje je dodijeljeno prostorima radne površine što onemogućuje gornji scenarij.

Jasno je da ova značajka može biti korisna, ali može biti i neugodna, zbog čega je Apple imao predviđanje kako bi omogućio korisnicima da je onemoguće. To nije baš najčitanija značajka na macOS-u, no moguće je da to svi ne znaju. Većina korisnika možda misli da ga nije moguće onemogućiti jer Apple rijetko daje korisnicima mnogo izbora ili onoliko izbora koliko bi željeli.

watch instagram story