Kako onemogućiti praćenje aktivnosti izvan web-mjesta putem aplikacija i web stranica

Facebook ima o nama smiješnu količinu informacija. To nije baš tajna, a isto tako je i naša krivnja što smo koristeći Facebook za prijavu u sve. Facebook ima novi alat koji je sada dostupan svima koji se pozivaju Izvan Facebook aktivnosti. Postoje stvari noćnih mora u kojima Facebook navodi kako se vaša mrežna aktivnost dijeli s njima društvena mreža putem partnera oglasa koji vam tada pomažu u prikazivanju relevantnog sadržaja na Facebooku Facebook. Dakle, da biste onemogućili praćenje i dijeljenje aktivnosti izvan Facebooka putem ovih aplikacija i web stranica, morate ih odspojiti od Facebooka. Tako ćete se odjaviti iz onih aplikacija koja je negativna na ovome, ali to je ili to ili o tome da Facebook obavijestite sve što radite.

Onemogući praćenje aktivnosti izvan Facebooka

Posjetite ovu vezu. Ako još niste prijavljeni na Facebook, idite i dalje. Pokazat će vam koje su aplikacije i web stranice nedavno podijelile vašu aktivnost s Facebookom. Kliknite opciju "Upravljanje vašom aktivnošću izvan Facebooka" u stupcu s desne strane pod stavkom "Što možete učiniti".

Na sljedećem zaslonu kliknite "Upravljanje aktivnošću" u stupcu s desne strane. Pojavit će se skočni prozor koji vam govori kako vam aktivnost 'pomaže'. Kliknite gumb "Upravljanje budućom aktivnošću" na ovom skočnom prozoru.

Napokon ćete dobiti zaslon na kojem možete isključiti sve buduće aktivnosti, no to ne znači da će vaša mrežna aktivnost biti skrivena od Facebooka. Na taj će se način upravo tako dogoditi da na papiru informacije koje dobiju ne budu vezane za vaš račun. Kliknite "Isključi" i dodat ćete malo mali sloj privatnosti vašim mrežnim aktivnostima. Sljedeći korak je počnite koristiti VPN.

Svaki put kad odlučite koristiti svoj Facebook račun za prijavu na uslugu ili aplikaciju, započet će dijeljenje vašu aktivnost (za početak, za početak), i informacije će biti povezane s vašom račun.

Ako se pitate što znači imati informacije povezane s vašim računom, to znači da ako, primjerice, igrate Candy Crush nekoliko minuta, i možda gledate oglas u igri ili obavite kupnju u igri, te će informacije biti poslane Facebooku i Facebook će znati da ste to konkretno radili vi to. Podaci neće biti dio skupa podataka u kojima je osoba određenog spola, dobi i određene lokacije kupila ili gledala videozapis. Bit će povezan s vašim imenom.

Ova vrsta informacija pomaže Facebooku u stvaranju profila o navikama korisnika i prilagođavanju sadržaja. Treba osigurati da vidite samo relevantne postove, ali upotrebljava se za ciljanje oglasa.

watch instagram story