Kako se isključiti iz Google zajedničkih oglasnih oglasa

Ako vam već nije jasno, Google zarađuje novac oglasima koji vam se prikazuju kada koristite njihove besplatne usluge. Oni čine ciljani profil oglasa oko pretraživanja koje vršite, sadržaja e-poruka koje šaljete i primate te videozapisa koji vam se sviđaju itd. Oglašivači dobivaju opcije ciljanja svojih oglasnih kampanja na temelju podataka koje Google prikupi pomoću vaše upotrebe njihovih aplikacija na platformama. To je slučaj "Kad je usluga koju koristite besplatna, vi ste proizvod" - gdje "vi" znače podatke koje generirate.

Google sada pokušava nešto drugačije s njihovim oglasima. Upotreba profila na usluzi Google+ i recenzija koje ste ostavili o navedenim aplikacijama, knjigama, filmovima, restoranima profila, Google će prikazivati ​​vaše osobne preporuke na stranicama rezultata pretraživanja ostalim korisnicima, gdje ih prikladno. To će sigurno učiniti rezultate pretraživanja 'ljudskijim', što će olakšati odluku klikom na njih.

Google je stvarno otvoren za ovu novu vrstu oglasa. Obaviještavali su ljude putem Google+ obavijesti kao i putem namjenskih poruka iznad Googleove navigacijske trake koje su vidljive kada upotrebljavate Pretraživanje.

Postoji vrlo jednostavan način isključivanja zajedničkih preporuka. Jednostavno prijeđite na ovu stranicu na usluzi Google+, pročitajte što Google ima za reći, a zatim jednostavno poništite potvrdni okvir na dnu i kliknite "Spremi" da biste onemogućili podijeljene preporuke.

Opt-out-of-Google zajedničke ovjeru oglasima

Trebali biste shvatiti da čak i ako onemogućite dijeljene preporuke u oglasima, vaše javno objavljene komentare na aplikacije, glazbu, zanimljiva mjesta na Google kartama itd. i dalje će biti vidljivi na njihovim stranicama jer ste ih dobro pogledali. Nadalje, vidjet ćete zajedničke preporuke drugih ljudi, ali ne i obrnuto.

Ako želite istinski održavati privatnost na mreži, morat ćete prestati javno pregledavati medije, zabavu i zanimljiva mjesta. Podrška Googleu za otvorenu raspravu o njihovim ažuriranim uvjetima usluge i za pružanje korisnicima opciju da se isključe iz Zajedničkih preporuka s nekoliko klikova. Nisu poput noćne more kakve su nekada bile Facebookove postavke privatnosti.

Ne pamtim da pregledavam stvari pomoću svog profila na usluzi Google+, pa ću pustiti ovaj slajd i zadržati zadane postavke. A ti? Kad ste zadnji put nešto pregledali koristeći svoj Google+ profil? Isključite zvuk u odjeljku za komentare u nastavku.

watch instagram story