Kako se sinkronizira o: konfiguracija postavki s Firefox Sync

Firefox ima značajku sinkronizacije koja, između ostalog, može sinkronizirati postavke vašeg preglednika. To uključuje, ali nije ograničeno na kojoj se stranici otvara nova stranica kartice, vaše postavke Ne prati, postavke telemetrije, pa čak i koja tema postavili ste Sinkronizira gotovo sve što vam treba kako bi omogućilo besprijekoran doživljaj na različitim radnim površinama. Firefoxovim preferencijama ne upravlja se samo s Mogućnosti, već i sa stranice about: config. Nisu sinkronizirane sve postavke na ovoj stranici. Evo kako možete sinkronizirati: konfiguracijske postavke.

Pretpostavljamo da već imate Sinkronizacija s Firefoxom postavite i da ste prijavljeni na svoj račun na svim radnim površinama.

Sinkroniziraj o: config Preferences

Prvo otvorite stranicu about: config. Prihvatite dvostruko upozorenje na koje se traži. Zabilježite prednost koju želite sinkronizirati, tj. Desnom tipkom miša kliknite i odaberite Kopiraj ime iz kontekstnog izbornika.

Zatim ponovo kliknite desnom tipkom miša i odaberite Novo> Boolean.

U polje s nazivom željenog unesite sljedeće;

services.sync.prefs.setting

Zamijenite "postavku" s nazivom postavke koju ste kopirali ranije. Na primjer, ako želite sinkronizirati postavku accessibility.blockautorefresh, trebali biste imenovati novu logičku postavku na sljedeći način;

services.sync.prefs.accessibility.blockautorefresh

U polju vrijednosti postavite vrijednost na True.

To je sve što trebate učiniti. Jednom kada dodate ovu prednost, prednost s odgovarajućim imenom sinkronizirat će se na svim primjerima radne površine Firefox. Ako je opcija dostupna na Firefox Androidu i na njoj ste omogućili sinkronizaciju, sinkronizirat će se i s vašim telefonom.

Zaustavi sinkronizaciju o: config Preference

Jednom kada dodate novu prednost na stranicu about: config, ne možete je izbrisati. Možda ste primijetili da postoji prilično nekoliko postavki koje započinju s services.sync.prefs koje nikad niste dodali. To su oni koji Firefox automatski sinkronizira bez potrebe za postavljanjem.

U oba slučaja, ako želite zaustaviti sinkronizaciju preferencije, trebate pronaći odgovarajuću postavku services.sync.prefs.setting i postaviti njezinu vrijednost na False. To je dobro kao i brisanje postavke i isključit će se sinkronizacija za nju.

Nema nuspojava za to, osim što se morate prisjetiti za koje ste postavke omogućili sinkronizaciju. Ako ne možete, možete potražiti stranicu about: config za services.sync.prefs i pronaći ih sve. Prema zadanom je prilično dugačak popis, pa će trebati vremena za pretraživanje ako se ne sjećate imena postavke za koje ste omogućili sinkronizaciju. Isto tako, možete to koristiti za provjeru je li sinkronizirana za preferenciju omogućena ili ne.

watch instagram story