Sprječite odjavljivanje i gašenje računala sa sustavom Windows XP

Radite na zajedničkom računalu i ne želite da se neko isključi ili isključi s računala? Ako tražite način da sprječavaju ostale korisnike da se isključe ili odjave vaš Windows XP stroj ovo je pravo mjesto za učenje. U Windows XP postoji nekoliko načina za isključivanje računala koje uključuje, klikanje na Start i isključivanje ili isključivanje, pritiskanje CTRL + ALT + DEL i odabir Shutdown, otvaranje naredbenog retka i upišite najjednostavniju naredbu isključivanja, računalo se također može isključiti instaliranjem aplikacije treće strane koja automatski isključuje računalo u zadanom vremenu vrijeme.

Kliknite na Početak i onda Trčanje i upišite gpedit.msc i pritisnite Unesi.

trčanje

Dođite do Konfiguracija korisnika > administrativni predlošci a sada kliknite na Izbornik Start i traka sa zadacima.

gpedit

Na desnoj strani dvokliknite Uklonite i spriječite pristup naredbi Isključi

ukloniti i spriječiti

Podesite na Omogućeno. Ova opcija uklanja mogućnost isključivanja iz izbornika Start, ali sustav se i dalje može isključiti putem naredbenog retka.

omogućeno

Na istom oknu korisničke konfiguracije pomaknite se prema dolje da biste ga pronašli U izborniku Start uklonite odjava i postavite na Omogućeno. U Grupnim pravilima također možete konfigurirati da dopustite isključivanje računala kada je neki drugi korisnik prijavljen.

Ići Konfiguracija računala> Postavke sustava Windows> Postavke sigurnosti> Lokalna pravila> Sigurnosne mogućnosti.

odjaviti se

Sada se pomaknite dolje Isključivanje: Omogućite gašenje sustava bez potrebe za prijavom

ugasiti

Dvaput kliknite na nju i postavite je na Onemogućeno.

onemogućeno

Posljednje što trebate učiniti je spriječiti ostale korisnike da isključe računalo pomoću naredbenog retka. Da biste primijenili postavku, idite na:

Konfiguracija korisnika> Administrativni predlošci> Sustav, dvaput kliknite na Sprečite pristup naredbenom retku i postavite na Omogućeno.

naredbeni redak

Sve će ove postavke biti primjenjive na sve korisnike osim administratora. Na taj način moći ćete ponovo pokrenuti računalo i prijaviti se kao administrator da biste vratili postavke.

watch instagram story