Kako onemogućiti upozorenje "Ne mogu se ponovno povezati svi mrežni pogoni" u sustavu Windows 10

Mrežni pogoni odličan su način za omogućavanje različitim korisnicima na istoj mreži lak pristup istim datotekama. Jednom kada dodate mrežni pogon u sustavu Windows 10, automatski će se povezati s njim kad se povežete s mrežom. Ne treba interakcija korisnika. Mrežni pogon samo mora biti na mreži. U slučaju da pogon nije na mreži ili ste povezani na neku drugu mrežu, Windows 10 vam kaže da se ne može povezati s mrežnim pogonom. Ako smatrate da poruka "Ne mogu ponovno povezati sve mrežne pogone" biti nepotrebna, možete je onemogućiti.

Onemogući upozorenje "Ne mogu ponovno povezati sve mrežne pogone"

Postoje dva načina za onemogućavanje upozorenja "Ne mogu ponovno povezati sve mrežne pogone". Ovo upozorenje šalje aplikacija / usluga Autoplay. Ako isključite obavijesti za to, više nećete dobivati ​​ovo upozorenje, ali će također onemogućiti sve upozorenja o automatskoj reprodukciji, npr. kada povežete novi uređaj i od vas će se zatražiti da odaberete zadanu radnju to.

Otvorite aplikaciju Postavke i idite na sistemsku skupinu postavki. Odaberite karticu Obavijesti i radnje. Potražite Autoplay i onemogućite upozorenja za to. Alternativno, možete jednostavno isključiti natpis upozorenja i upozoriti ga izravno u akcijski centar.

Ako ne želite onemogućiti upozorenja za automatsku reprodukciju, možete onemogućiti upozorenja na mrežnom pogonu uređivanjem Windows registra. Otvorite Windows Urednik registra i idite na sljedeći ključ.

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ NetworkProvider

Potražite vrijednost RestoreConnection. Ako ga nema, desnom tipkom miša kliknite tipku NetworkProvider i odaberite Novo> DWORD (32-bitna) vrijednost. Imenujte to RestoreConnection. Dvaput kliknite i unesite 0 u okvir podataka o vrijednosti.

Zatim ponovno pokrenite svoje Windows 10 računalo. Ako mrežni pogon nije povezan, nećete vidjeti obavijesti. Kad je pogon dostupan, vaš sustav će se povezati s njim kao i uvijek do sada.

Uređivanje registra promijenit će samo upozorenje za mrežne pogone. Sva upozorenja i dalje će se prikazivati ​​na radnoj površini, tako da ako su vam potrebna druga upozorenja koja vam Autoplay šalje, ovo je put. Ako ikad budete trebali ponovo omogućiti upozorenja, možete izbrisati vrijednost koju ste stvorili ili unijeti 1 u okvir za vrijednost podataka. Pazite da ponovo pokrenete sustav nakon promjene.

Upozorenje o ponovnom povezivanju svih mrežnih pogona nije beskorisno, ali je ponekad suvišno kada se povežete s drugom mrežom. Mrežni pogon koji ste dodali nalazi se na drugoj mreži i neće se povezivati. Korisnicima to teško treba reći jer je to dano.

watch instagram story