Kako surađivati ​​na bilješkama u iOS-u 10

Aplikacija Notes u iOS-u 10 ima jednu novu značajku i prilično je fantastična. Nova značajka naziva se suradnja i omogućuje vam da pozovete bilo kojeg od svojih kontakata da doprinese bilježnici. Postoje određena ograničenja, tj. Ako osoba koju pozovete da surađuje na noti nema iPhone, neće je moći urediti na bilo kojem drugom telefonu. Također ga mogu pregledati na Mac računalu ili PC-u putem iCloud web aplikacije. Loša strana je onaj tko nema račun za iCloud ne može pridonijeti bilježnici. To je manje zatvoreno okruženje na poslu. Evo kako nova značajka funkcionira.

Započnite suradnju

Otvorite aplikaciju Bilješke i dodirnite bilješku na kojoj želite nekoga pozvati na suradnju. Ako je bilješka otvorena, vidjet ćete gumb "Dodaj ljude" pokraj gumba za dijeljenje. Dodirnite je i odaberite kroz koju aplikaciju želite poslati pozivnicu za suradnju. Ako ne vidite gumb "Dodaj ljude", pokušajte ovo popraviti.

bilješke IOS 10pozvati za note-OPS-10

Tada možete odabrati kontakt i poslati pozivnicu. Za kontakte koji ne upotrebljavaju iPhone ili Mac, možete kopirati vezu do bilješke. Poveznica će trebati malo vremena za generiranje i zapravo je nespretni proces u cjelini. Vaš će se primatelj morati prijaviti u iCloud kako bi mogao pročitati ili urediti vezu.

Bez obzira koji uređaj koristi vaš primatelj, moći će čitati bilješku. Ako je to sve što želite učiniti, tj. Jednostavno podijeliti bilješku, upotrijebite standardnu ​​opciju dijeljenja.

slanje bilješku IOS 10suradnja-notna IOS 10

Bilješka koju su joj dodali suradnici prikazivat će malu ikonu pored nje na popisu bilješki. Kada vaš primatelj ažurira bilješku, vidjet ćete žutu točku pokraj nje.

Pozovite više ljudi

Da biste pozvali više ljudi na bilješku o kojoj već surađujete, otvorite je i dodirnite gumb "Dodaj ljude". Vidjet ćete opciju "Dodavanje ljudi" kao i popis ljudi koje ste već pozvali na suradnju u bilješci. Dodirnite je i slijedite isti postupak kao ranije da biste pozvali kontakt.

Ukloni pristup suradnji

Da biste osobu uklonili iz bilješke koju ste je pozvali na suradnju, otvorite je. Dodirnite gumb "Dodaj ljude" i vidjet ćete popis svih koji su pozvani na suradnju u bilješci. Dodirnite osobu koju želite ukloniti da biste otišli na njihov zaslon s informacijama. Dodirnite "Ukloni pristup" da biste ih uklonili iz bilješke.

stop-sharing-note IOS 10bilješke-remove-pristup

Završite suradnju

Da biste spriječili da svi sarađuju na noti, otvorite je i dodirnite gumb "Dodaj ljude". Na dnu zaslona "Ljudi" vidjet ćete gumb "Zaustavi dijeljenje". Dodirnite ga da biste prekinuli suradnju na noti.

watch instagram story